Actueel


 
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
 
                                                                  09-02-2017
 
 
   
 
 
 
De Esdoorn heeft mooi functioneel meubilair geleverd bij Dikkertje Dap in Kampen. De steigerhouten meubels zorgen voor een huiselijke sfeer en de J-tafels zijn multifunctioneel door de diverse opstellingsmogelijkheden. De halfronde bank heeft 5 tot 6 zitplaatsen. Veel plezier met jullie nieuwe meubels Dikkertje Dap!
 
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------                                                                      03-02-2017                                                                                            
 

In het kader van hun opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch medewerker aan de ROC Friese Poort bezochten leerlingen en hun docenten meubelmakerij de Esdoorn te Wolvega. Een rondleiding door de productie en bezoek aan de showroom gaven de leerlingen inzicht in de veelzijdigheid van de Esdoorn. De Esdoorn wenst jullie succes bij het afronden van de studie en het vinden van een passende baan!

 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Laatst hebben wij samen met verschillende kinderen uit de regio insectenhotels gemaakt. Klik op de foto en bekijk de pagina met leuke foto's en meer info!
    Insectenhotel
 
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------- 

maandag 5 maart 2012

Sam Nierop Beste Praktijkopleider 2011

Op 5 maart 2012 hebben AramisAllee Wonen uit Roosendaal en Sam Nierop van de Esdoorn uit Wolvega de prijs van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland 2011 gewonnen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Abrona in Huis ter Heijde werden de namen van de winnaars bekende gemaakt. SBB organiseert de prijsuitreiking in opdracht van de minister van OCW.

Beste Leerbedrijf 2011

Aramis Alleewonen uit Roosendaal werd voorgedragen door kenniscentrum ECABO. Volgens de jury onderscheidt Aramis Alleewonen zich als leerbedrijf omdat zij midden in de samenleving staat, een voortrekkersrol heeft bij allerlei maatschappelijke projecten en het zakelijke belang op een kenmerkende manier overbrengt op de leerlingen. De dynamiek die het werken met jonge mensen met zich meebrengt, is in de hele organisatie merkbaar.

De andere genomineerden waren De Kraamvogel uit Amstelveen, voorgedragen door kenniscentrum Calibris en Schilte Houtbewerkingen uit IJsselstein, voorgedragen door kenniscentrum SH&M.

Beste Praktijkopleider 2011

Sam Nierop is praktijkopleider bij de Esdoorn uit Wolvega. Dit bedrijf is gespecialiseerd in houten kindermeubilair. Hij werd voorgedragen door kenniscentrum SH&M. Volgens de jury is hij de Beste Praktijkopleider van Nederland omdat hij een natuurtalent is met een hart voor opleiden. Zijn ambitieuze houding en de energie die hij op zijn leerlingen overbrengt maakt hem een voorbeeld én ambassadeur voor alle jonge werknemers die de stap naar het praktijkopleiderschap willen maken.

De andere genomineerden waren Ton Buelens, praktijkopleider bij Smiths Machinefabriek uit Valkenswaard, voorgedragen door kenniscentrum Kenteq en Lies vos, praktijkopleider bij Nijestee Woningcorporatie in Groningen, voorgedragen door kenniscentrum ECABO.

Belangrijke rol

SBB en het ministerie van OCW vragen met de uitreiking van deze prijzen aandacht voor de belangrijke rol van de 223.000 erkende leerbedrijven en hun praktijkopleiders in Nederland. Leerbedrijven nemen gemiddeld de helft van de opleidingstijd van circa 500.000 mbo’ers voor hun rekening via stageplekken en leerbanen.

 

http://www.s-bb.nl/winnaars-pbl-en-pbp-2011.html
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------  
                                                                         18-jan-2012

   Persbericht

OCW nominatie voor Schilte houtbewerking en Sam Nierop

 Schilte houtbewerking uit IJsselstein en Sam Nierop werkzaam bij De Esdoorn te Wolvega zijn genomineerd voor de nationale verkiezing Beste Leerbedrijf en Beste Praktijkopleider 2011. De verkiezing is uitgeschreven door het ministerie van OCW en vindt al enkele jaren achtereen plaats. De uitslag is op 5 maart 2012.

 In november 2011 maakte Kenniscentrum SH&M de winnaars in de hout- en meubelbranche bekend. Schilte houtbewerking werd uitgeroepen tot Beste Leerbedrijf en Sam Nierop tot Beste Praktijkopleider.  Bijzonder is dat de voordracht door SH&M voor beide winnaars een nationale nominatie heeft opgeleverd. Zowel Kenniscentrum SH&M als de branche zijn trots op de nominaties. Het verkozen leerbedrijf en de praktijkopleider zijn een prima afspiegeling van het hoge niveau binnen het praktijkleren. SH&M ondersteunt ruim 3.300 leerbedrijven en 4.000 praktijkopleiders bij het opleiden van mbo-leerlingen. In Nederland bieden 223.000 erkende leerbedrijven dagelijks een stageplaats of leerbaan aan zo’n 400.000 mbo’ers. De zeventien kenniscentra, waaronder SH&M, zijn verantwoordelijk voor het werven en ondersteunen van deze leerbedrijven. Met dit evenement rond de prijsuitreiking vragen de kenniscentra aandacht voor hun inzet om jongeren op te leiden.

 

Onafhankelijke jury
Op 19 januari bezoekt de jury Schilte en op 23 januari komen ze langs bij Sam Nierop.

De jury Prijs Beste Leerbedrijf wordt gevormd door Leo Kiehl (ministerie OCW), Heleen Beurskens (MBO Raad), Henk van de Boer (voormalig voorzitter Raad van Bestuur Drenthe College), Hans Jansen (Beveiligingsdienst Tweede Kamer),Sander Nelissen (JOB) en Ellen van Luenen (SBB).

De jury Prijs Beste Praktijkopleider bestaat uit Annemarie Koks (ministerie OCW), Yvonne van der Steenhoven (MBO Raad), Adri Schepers (Melamo B.V.) ,Lawrence Cheung (JOB) en Ellen van Luenen (SBB).

 

De genomineerden
De andere genomineerde leerbedrijven voor de landelijke verkiezing zijn Aramis AlleeWonen uit Roosendaal en De Kraamvogel in Amstelveen. De genomineerde praktijkopleiders zijn Lies Vos, werkzaam bij Nijestee in Groningen en Ton Buelens bij Smits Machinefabriek in Valkenswaard.

 Einde bericht

 Voor meer informatie

 Kenniscentrum SH&M

Erik Bosma, M 06- 27001666, e.bosma@shm.nl

www.shm.nl 

Hieronder kunt u het artikel zien waar te lezen is hoe Sam Nierop de prijs, Praktijkopleider van het jaar won. 
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                                          17-nov-2011

 

Sam Nierop Leermeester van het jaar 2011!

 
17 november 2011 vond de SH&M relatie dag plaats, op deze dag werden de verkiezingen gehouden voor beste leerbedrijf en beste praktijkopleider 2011. Sam Nierop, al 10 jaar werkzaam bij De Esdoorn, werd hier verkozen tot leermeester van het jaar.
Toen Sam genomineerd werd was dat voor De Esdoorn geen verrassing. Sam's collega's op De Esdoorn weten dat Sam altijd klaar staat om vragen te beantwoorden en hen verder te helpen wanneer ze ondersteuning nodig hebben.
 
Na een aantal selectie ronden, presentaties en beoordelingen bleven er uiteindelijk drie praktijkopleiders over. Op 17 november werd er uit deze drie praktijkopleiders uit heel Nederland een winnaar gekozen. Met Sam Nierop als resultaat. Naast de geweldige eer als prijs, kreeg Sam ook nog een prachtig beeld uitgereikt. 
 
Deze prijs is voor De Esdoorn een enorme eer en voor Sam Nierop zeker een welverdiende prijs!
 

Sam Nierop(links) met Henri Dijkstra in overleg.
 
De Esdoorn viel al eerder in de prijzen, 
In 2009 won De Esdoorn de reïntegratie-prijs westellingwerf. Een geweldige verrassing. In 2010 werd directeur Mark Manchester ook nog eens verkozen tot ondernemer van het jaar. En nu in 2011 mag De Esdoorn met de eer strijken met een collega die verkozen is tot praktijkopleider van het jaar!

Hieronder nog een collectie van foto's van de zeer geslaagde dag:

Sam Nierop neemt de prijs in ontvangst
 
 
Sam met het officiële papier van praktijkopleider van het jaar 2011
(Van links naar rechts: Dhr. Gallema(SH&M), Directeur De Esdoorn Mark Manchester, Collega Sietze Snijders, Sam Nierop,  Collega René Kromkamp).
 
 
 
 

Contactgegevens:

Schuttevaerstraat 50
8471 ZZ Wolvega

0561-446679

info@esdoorn.com